Groep 7 & 8

Brugklas Kom langs! Talentklassen Uniek Van aanmelden tot eerste rapport

Je laatste jaar in groep 8…

In groep 8 heb je nog één of twee juffen of meesters en zit je de hele dag in één lokaal (behalve bij gym dan). Volgend jaar gaat dat allemaal nét even anders.

Er verandert veel: Nieuwe vrienden en vriendinnen, vakken die je nog nooit eerder hebt gehad, schoolfeesten, sporten en nog veel meer. Op deze website vind je alvast informatie over het Christelijk Lyceum. Wil je de sfeer echt proeven? Kom dan naar onze labmiddagen of de open dag. Je leest er hier meer over.

Van brugklasser naar student

De eerste dag in de brugklas kan best spannend zijn. Allerlei vragen spoken door je hoofd. “Heb ik de juiste school gekozen? Wat vinden mijn nieuwe klasgenoten van mij?” Dan je eerste les, je eerste proefwerk en je eerste voldoende. Je klasgenoten worden vrienden en de school wordt je thuis. Je ontdekt vakken die je leuk vindt en ontmoet leerlingen buiten je klas.
Dan worden de leerstof, de toetsen en de presentaties ineens belangrijker. Het is tijd om beslissingen te nemen. Welk profiel ga je kiezen? Waar ben je goed in? En, oh help, wat ga je studeren? Lastig! Gelukkig bereiden we je daar goed op voor. En dan, weet je na jaren van leren eindelijk waarvoor je het allemaal doet. Van brugklasser naar student!

Bekijk onze vlog!

Hoi! Wij zijn Lynn en Maartje. We hebben een vlog gemaakt over het Christelijk Lyceum. Hopelijk zien we je volgend jaar bij ons op school!