De brugklas

Brugklas Kom langs! Talentklassen Uniek Van aanmelden tot eerste rapport

De brugklas

Van brugklasser naar student

De eerste dag in de brugklas kan best spannend zijn. Allerlei vragen spoken door je hoofd. “Heb ik de juiste school gekozen? Maak ik hier wel vrienden en wat vinden mijn nieuwe klasgenoten van mij?” Dan je eerste les, je eerste proefwerk en je eerste voldoende. Je klasgenoten worden vrienden en de school wordt je thuis. Je ontdekt vakken die je leuk vindt en ontmoet leerlingen buiten je klas. Op het vwo maak je kennis met de WON-akademie en op het gymnasium met de Da Vinci lessen.

Dan worden de leerstof, de toetsen en de presentaties ineens belangrijker. Het is tijd om beslissingen te nemen. Welk profiel ga je kiezen? Waar ben je goed in? En, oh help, wat ga je studeren? Lastig! Gelukkig bereiden we je daar goed op voor. En dan, weet je na jaren van leren eindelijk waarvoor je het allemaal doet. Van brugklasser naar student!

Brugklassen

Op het Christelijk Lyceum kun je terecht voor het gymnasium, het atheneum, de havo en de mavo. Afhankelijk van je advies kom je in een brugklas op één van onderstaande niveau’s terecht:

• Gymnasium
  • Atheneum
  • Havo/Atheneum
  • Mavo/Havo
  • Mavo

Een superleuke school!

``Het Christelijk Lyceum is superleuk. Ik vind onze school rustig met fijne docenten die goed zijn in hun vak.`` - Maurits