Uniek

Brugklas Kom langs! Talentklassen Uniek Van aanmelden tot eerste rapport

Uniek

WON-akademie

Ben jij iemand die het naadje van de kous wil weten? Iemand die graag iets onderzoekt, wil weten hoe iets in elkaar zit en hoe en waarom iets wel of niet werkt? Dan zit je goed op het atheneum of gymnasium van het Christelijk Lyceum, één van de 50 WON-scholen in Nederland.

Vanaf de eerste klas maak je kennis met alle wetenschappen, alfa, bèta en gamma. Zo bereiden we je zo goed mogelijk voor op de universiteit. Je beantwoordt er vragen als: Wat is wetenschap? Hoe voer je een goed onderzoek uit?

In de bovenbouw komen er, vaak bekende, wetenschappers naar onze school. Ook voer je in de bovenbouw een stevig onderzoek uit voor je profielwerkstuk. Ben je geslaagd, dan ben je goed voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs aan een universiteit. Sterker nog: je hebt op het gebied van onderzoek al het niveau van een propedeusestudent.

WON-akademie: onderzoek doen

Susanne en Hilde - ``Tijdens de WON-lessen krijg je les over wetenschap en leer je hoe je een goed onderzoek uitvoert. Je doet natuurlijk ook zelf onderzoek. Dat mochten we presenteren bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat was supergaaf maar ook heel eng. Volgend jaar willen we eerste worden!``

Da Vinci

Als gymnasiast houd je van extra uitdaging. Daarom krijg je op het gymnasium minimaal twee middagen per week Da Vincilessen. In deze lessen pas je, net als de kunstenaar Gaudi, biologie en wiskunde toe in de kunst, ontdek je hoe alle talen met elkaar samenhangen en leer je dat wiskunde ook bij sporten goed van pas komt.

Je ontdekt verbanden tussen de vakken, leert samenwerken, hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, discussiëren en debatteren. Ook kun je vanaf klas 4 kiezen voor examenvakken als kunst of informatica.

Anglia

Bijna overal ter wereld spreken mensen Engels. Het is dus best handig om goed te zijn in Engels. Je gebruikt het op vakantie, of als je later in het buitenland wilt studeren of misschien wel werken. Op het Christelijk Lyceum kun je beter worden in Engels door het volgen van Anglia.

Join!

Wil jij ook meedoen? Great! Alle leerlingen kunnen kiezen voor Anglia. Je kunt het jarenlang volgen en ieder jaar wordt het een tikkeltje moeilijker.  Je begint natuurlijk bij het begin. Als je al iets voorloopt op de rest, start je een niveau hoger. Aan het eind van het jaar krijg je een certificaat. Met sommige Anglia-certificaten is je Engels zelfs goed genoeg voor internationale universiteiten!

Studeren in het buitenland?

“Ik volg de Anglialessen om extra te oefenen met Engels. Handig voor je gewone Engelse les, maar ook als je naar het buitenland wilt. Het lijkt mij namelijk heel leuk om in het buitenland te studeren!” - Max