Gymnasium

Het gymnasium is dé opleiding voor leerlingen die op zoek zijn naar het waarom. Die graag een extra uitdaging aangaan en doorzettingsvermogen hebben. Herken jij jezelf daarin? Kom dan naar de gymnasiumbrugklas van het Christelijk Lyceum.

In de brugklas krijg je, naast de andere vakken, twee uur Latijn en Romeinse cultuur per week. Het jaar daarop komen daar Grieks en Griekse cultuur bij. In de vierde kun je kiezen of je met Grieks of met Latijn doorgaat. Of misschien wel met allebei! Ook maak je dan kennis met het vak klassieke culturele vorming.
 
Da Vinci lessen
Als gymnasiast houd je wel van wat extra uitdaging. Daarom krijg je vier uur per week Da Vinci lessen: vakoverstijgende activiteiten, waarbij je onderzoek doet of iets maakt. Zo doe je bijvoorbeeld onderzoek naar de middeleeuwse stad. Of je verdiept je in de archeologie en onderzoekt de fauna en flora in de omgeving van de school. Je ontdekt verbanden tussen de vakken, maar je leert ook samenwerken, hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, discussiëren en presenteren.
 
The WON-generation
Het Christelijk Lyceum is een van de veertig WON-akademiescholen in Nederland. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. Kom jij in onze gymnasiumbrugklas, dan betekent dat voor jou dat je
  • vanaf klas 1 alle wetenschappen ontdekt: alfa, bèta en gamma
  • intensief wetenschappelijk leert denken en werken
  • zelf onderzoek doet, vaak samen met wetenschappers
  • ontdekt waar je talenten en voorkeuren liggen
Op het gymnasium leer je veel, maar dat kost ook extra tijd. De studiebelasting ligt ongeveer tien procent hoger dan die van het atheneum, maar daar heeft de echte gymnasiast geen moeite mee. Blijkt het gymnasium toch te zwaar voor je? Geen nood, dan kun je binnen het Christelijk Lyceum eenvoudig doorstromen naar het atheneum.
 
Heb je nog vragen?
Wil je binnenkort kennismaken met het Christelijk Lyceum? Meld je dan aan voor de labmiddagen: www.cl-apeldoorn.nl/groep8. Of, heb je nog andere vragen?  Bel dan (055) 357 52 00. Vraag naar de gymnasiumcoördinator, mevrouw drs. Anke Geraeds.