Mavo

Gymnasium Atheneum Havo Mavo

Mavo

Op het Christelijk Lyceum leer je, maar je doét ook veel in en buiten de school. Lijkt dat je wat? Kom dan naar onze mavo!

Vind jij leren leuk?

Met een vmbo-tl-advies krijg je les op het hoogste niveau van het vmbo: de mavo. Je komt in een mavoklas of een mavo-havoklas. Wat zijn jouw interesses en toekomstplannen? Wij begeleiden je bij het kiezen van een sector in de tweede klas. Kies uit economie, techniek, landbouw of zorg en welzijn. Natuurlijk ga je ook op reisweek in de vierde klas!

Wil jij graag een havo-diploma?

Veel van onze mavoleerlingen stromen door naar de havo. We begeleiden leerlingen daar goed bij. Zo krijg je bijvoorbeeld extra hulp bij wiskunde en economie. En je kunt gewoon bij ons op school blijven. Handig!

Van mavo naar havo

“Ik ben doorgestroomd van mavo naar havo. Dat was eerst wel even wennen! Vooral het plannen van huiswerk vond ik lastig. Maar ik kon altijd terecht bij mijn docenten en nu gaat het hartstikke goed. Ik ben heel blij dat ik nu havo doe op het Christelijk Lyceum en dat ik niet naar een andere school hoef voor de havo. Straks wil ik naar de pabo.” - Lotte

Talentklassen

We geven je alle ruimte je talenten te ontwikkelen door rekening te houden met dingen die jij interessant en leuk vindt. Zodat je niet alleen een leerzame, maar ook een leuke schooltijd hebt! Twee uur per week mag je daarom zelf kiezen naar welke talentklas jij gaat: de Bèta+klas, de Sportklas, de Kunstklas of de Xtraklas. Lees er hier meer over.

Vragen over de mavo?

Heb je nog vragen over de mavo?
Bel dan (055) 35 75 200. Vraag naar de mavocoördinator, mevrouw Jenny van der Vlies.

Mailen kan ook op: j.vandervlies@christelijklyceum.nl