Jachtlaan 108

Met onze nieuwskrant ‘Jachtlaan 108’ houden wij ouders op de hoogte van alles wat er op onze school speelt. De nieuwskrant verschijnt viermaal per jaar en staat op onze website.

Rapporten

Je krijgt in de onderbouw driemaal per jaar een rapport mee naar huis: vlak voor de kerstvakantie, eind maart en aan het eind van het schooljaar.

In de bovenbouw is het schooljaar ingedeeld in vier periodes.

Magister

Aan het begin van het schooljaar ontvang jij en je ouders ieder hun eigen inloggegevens voor Magister. Hiermee kun je via internet je huiswerk, cijfers en afwezigheid zien. Ook is het mogelijk om via een app je gegevens te bekijken.

Je ouders ontvangen ook inloggegevens, tenzij je 18 jaar of ouder bent. Dan moet jij beslissen of je ouders jouw gegevens mogen zien. Ouders kunnen zich alleen met hun eigen inloggegevens via Magister inschrijven voor de spreekavonden.

Voor problemen met Magister kunnen ouders/verzorgers contact opnemen met de applicatiebeheerder via magister@christelijklyceum.nl

Spreekavonden

Na het eerste en tweede rapport is er voor je ouders gelegenheid om met je mentor en/of docenten te spreken. Wanneer je ouders tussendoor een van je docenten willen spreken of hen iets willen vragen, kunnen ze altijd naar school bellen. De kans bestaat wel dat de docent aan het lesgeven is. Het berichtje van je ouders wordt dan aan hem of haar doorgegeven en de desbetreffende docent neemt zelf contact met hen op.

Ouderavonden

Aan het begin van het schooljaar ontvangen de ouders van de onderbouwleerlingen een uitnodiging voor een kennismakingsavond onder leiding van de mentor. Ook voor de andere leerjaren organiseren we ouderavonden. Deze avonden zijn altijd van belang omdat hier onderwerpen aan bod komen als doorstroommogelijkheden, beroepskeuze, informatie rondom het examen en vervolgopleidingen. Je ouders ontvangen hiervoor altijd een uitnodiging.