Online schoolgids

Alle info bij de hand

Onderwerpen

Vertouwenspersoon print deze pagina

Soms zijn er van die momenten dat je iemand nodig hebt die naar je luistert. Je zit ergens mee en je durft ‘t misschien zelfs je beste vriend(in) niet te vertellen of te vragen. Als zoiets je overkomt, is dat onvoorstelbaar vervelend. Seksuele intimidatie, opmerkingen of aanrakingen waarvan je niet gediend bent, dubbelzinnigheden, uitnodigingen en aandacht die je niet wilt. Het maakt niet uit of er nu een medeleerling of een medewerker van school bij betrokken is. Het is mogelijk dat je er zélf niet eens bij betrokken bent, maar dat je vermoedt dat het een medeleerling overkomt. Dan moet je daar iets tegen kunnen doen, dan moet je je verhaal ergens kwijt kunnen.

Op onze school kun je dan altijd terecht bij een van onze vertrouwenspersonen: mevrouw I.E. Kikkert (i.kikkert@christelijklyceum.nl) en de heer S.C. Bergambagt (s.bergambagt@christelijklyceum.nl). Ze nemen je serieus, luisteren naar je. Ze helpen je zoeken naar oplossingen, geven informatie over hulpverlening en helpen je zo nodig bij het indienen van een klacht bij een schoolonafhankelijke klachtencommissie. Ze zijn er voor jou!

Daarnaast kun je ook terecht bij de vertrouwenspersoon van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Dat is mevrouw Y. Bos. Zij werkt natuurlijk op dezelfde manier als de genoemde docenten. Haar telefoonnummer is (088) 443 30 00. Je kunt haar ook per e-mail bereiken via y.bos@ggdnog.nl