Introductiedagen

De brugklas begint goed, je leert je klasgenoten en andere leerlingen uit de brugklas goed kennen tijdens de introductiedagen. Samen met je mentor, een aantal docenten en je nieuwe klasgenoten word je actief uitgedaagd binnen en buiten school. Kortom: de introductiedagen zijn actief, creatief, leerzaam en ontspannen!

De introductiedagen staan gepland op 16, 17 en 18 september 2020.

Excursies

Excursies zijn om te leren. Ze bieden een aanvulling op wat er in de lessen verteld en uitgelegd wordt. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon leuk. Samen met je klasgenoten of met meer klassen tegelijk ga je op pad. We bezoeken bijvoorbeeld het Archeon in Alphen aan den Rijn en gaan naar Beeld en Geluid in Hilversum in de tweede klas. In de derde klas organiseren we een ski-dag.

 

Topweken

Het schooljaar is in de onderbouw verdeeld in drie perioden. De eerste twee perioden sluiten we af met een zogeheten topweek. In deze week plannen we, naast lessen, zoveel mogelijk andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan theatervoorstellingen, excursies en vakoverstijgende projecten.

In de cultuuragenda vind je de activiteiten die bijvoorbeeld op het gebied van kunst, muziek, cultuur en geschiedenis worden georganiseerd.

Reisweek

Zeer internationaal zijn de reisweken in mavo 4, havo 4 en vwo 5. We gaan bijvoorbeeld naar Parijs, rondreis Griekenland (uitsluitend voor gymnasiasten), Barcelona, Londen of Berlijn! Het doel is toepassen, leren en ontdekken. De reizen maken deel uit van het lesprogramma. Daarom gaan we er vanuit dat alle leerlingen van deze klassen meegaan. Voor de kosten van de reisweek kunnen je ouders vanaf de eerste klas deelnemen aan een spaarsysteem, via Schoolloket.

 

Toneel

Voor elk leerjaar worden er culturele activiteiten georganiseerd. Al een aantal jaren organiseren we voor de brugklassen een toneel- en dansdag; deze wordt afgesloten met een opvoering van het stuk waarin jij meedoet. Dit doen we in samenwerking met het Jeugd Dans Theater, dus onder leiding van professionele acteurs en dansers. Decors, kleding en speciale effecten voor de voorstelling regel je  allemaal zelf. Natuurlijk worden je ouders uitgenodigd voor de voorstelling. Maar we doen nog meer. We gaan naar de film of naar het museum. We nodigen theatergezelschappen uit om een voorstelling in de aula te geven. Muzikanten komen op school om bijvoorbeeld slagwerkworkshops te geven. Deze activiteiten worden voorbereid in de lessen en sluiten aan bij het leerprogramma.

Schoolfeesten

Ieder schooljaar worden er in de aula feesten georganiseerd. Soms voor alle onderbouwleerlingen, soms alleen voor de leerlingen uit het eerste leerjaar. Al zijn de feesten heel verschillend, ze zijn allemaal de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan discoavonden of themafeesten. Er is zelfs een speciale feestcommissie (de FeCo) bestaande uit leerlingen, die zich hiermee bezighoudt. Jouw hulp en ideeën zijn meer dan welkom. Hoe? Dat hoor je vanzelf in de loop van het schooljaar.

 

Sportevenementen

Het Christelijk Lyceum is een sportieve school. We hebben een speciale Sportklas, maar natuurlijk ook sportdagen voor alle leerlingen. Snowboarden, skiën, zwemmen en outdoor activiteiten staan ook op het programma voor onze leerlingen. Bijzonder zijn de speciale school- sporttoernooien waar je als leerling van het Christelijk Lyceum aan mee kunt doen. We doen mee aan de Olympic Moves met o.a. de Nederlandse kampioenschappen voetbal, hockey en softbal. Verder zijn er op school nog klassentoernooien basketbal en volleybal.