Havo

Mavo Havo Atheneum Da Vinci Gymnasium

Havo

Wil jij graag op korte termijn resultaat? En ben je goed in samenwerken en organiseren? Dan past de havo goed bij jou.

Speciale talenten

Veel leidinggevenden hebben de havo gedaan. Dat is niet zo gek, want havoleerlingen hebben speciale talenten: het zijn doeners en beslissers. Op het Christelijk Lyceum krijg je daarom afwisselende lessen. Ook doen we vaak iets buiten het leerboek om: proeven uitvoeren, filmpjes bekijken… En we doen leuke activiteiten! Je krijgt veel excursies en  gaat natuurlijk ook op reis! Met een havoadvies kun je starten in de  havo/atheneumklas of de mavo/havoklas. Na het eerste jaar bekijken  we samen met jou en je ouders naar welke tweede klas je gaat.

Veilig en goed op mijn plek

“Ik zat eerst in de havo/atheneumbrugklas. Nu zit ik in twee havo. Dat gaat heel goed. Ik vind de school en de lessen superleuk. De docenten zijn heel aardig en staan altijd voor je klaar. Ik voel me veilig en goed op mijn plek.” - Noor

Talentklassen

We geven je alle ruimte je talenten te ontwikkelen door rekening te houden met dingen die jij interessant en leuk vindt. Zodat je niet alleen een leerzame, maar ook een leuke schooltijd hebt! Twee uur per week mag je daarom zelf kiezen naar welke talentklas jij gaat: de Bèta+klas, de Sportklas, de Kunstklas of de Xtraklas. Lees er hier meer over.

Heb je nog vragen over de havo?

Bel dan (055) 35 75 200. Vraag naar de brugklascoördinator, mevrouw Jenny van der Vlies.